Titkok

Sok barátom megkérdezi: Hogy tudsz ilyen képeket csinálni? Mi a titok?

Az elkészítésnek több titka is van:

1. titok - A természet és az abban élő lények ismerete

Ahhoz, hogy sikeres lehess, ismerni kell a vadon élő állatok viselkedését, szokásait és környezetük legfontosabb törvényeit. Fel kell készülni ezek megértésére.

2. titok - Türelem

Légy felkészülve arra, hogy órákat , sőt néha napokat kell várnod rejtőzködve egy bokorban. Mindig tartsd az ujjadat az exponáló gombon, hogy nehogy elmulasztd azt a röpke pillanatot, amikor azt az egy képet megcsinálhatod.

3. titok - A szerencse

Minden kétséget kizárólag szükség van némi szerencsére is, hogy jó időben, pont jó helyen legyél. A Jó Isten is megsegíthet, persze csak akkor, ha előzőleg Te is tettél valami jót valamelyik teremtményével.

4. titok - A képi látás

Fel kell ismerd vagy meg kell találd a szabad környezetben, hogy mi is lehet az a téma, amelyet érdemes megmutatni. Vagy képzeld el a képet és találd ki, hogy miként hozhatod magad olyan helyzetbe, hogy azt meg is valósítsd.

5. titok - A megteendő kilométerek

Fényképezőgépedet profi módon kell tudni kezelned. Miközben arra koncentrálsz, hogy elkapd a megfelelő pillanatot, nincs időd a helyes expozició számítgatására. Ezt a kezed automatikusan kell hogy csinálja, akár a sebességváltást az autóban. Hogy ilyen rutinra szert tegyél, sok ezer kilómétert meg kell tenni.